Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Duális képzés

Felsőfokú duális képzés a Tipographic Kft-nél.

 

A nyugati országokban elterjedt és Magyarországon is egyre népszerűbb példát követve, cégünk vezetősége úgy döntött, hogy kapcsolódik a duális képzési formát gyakorló cégekhez. Így 2018-tól a Nyíregyházi Egyetem programtervező informatikus szakán tanulni kívánó hallgatóknak is lehetőségük van ezt a képzési formát választani cégünknél.

 

Mit jelent a duális képzés?

A duális képzés is alapszaknak számít. Az újszerű képzés célja, hogy az egyetemen elméleti képzésben szerzett ismereteket a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlat keretében elmélyíthessék és alkalmazhassák, mindezt élő (minősített) vállalati körülmények között. Ezáltal a duális képzésben a tanév hossza 48 hét, ebből elméleti oktatással összesen 26 hetet, míg a vállalatoknál összesen 22 hetet töltenek a diákok. Az ebben a formában végzett hallgatók a munkaerőpiacra kikerülve már néhány éves szakmai tapasztalattal és gyakorlati tudással rendelkeznek, ezáltal vonzóbbak a munkáltatók számára. Bár a duális képzés befejeztével a vállalatoknak nincs foglalkoztatási kötelezettségük, nem kizárt, hogy a hallgató a korábbi gyakorlati helyén helyezkedjen el.

 

Ki vehet részt a Tipographic Kft-nél duális képzésben?

Mindazon hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban felvételt nyernek a Nyíregyházi Egyetem programtervező informatikus alapszakára, valamint jelentkeztek és megfeleltek a Tipographic Kft. felvételi eljárásában is.

Tehát a felvételi két lépésben zajlik:

- A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a Nyíregyházi Egyetem programtervező informatikus alapszakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.

- Jelentkezni kell a Tipographic Kft-hez az itt megadott módon és határidőig. A megfelelő jelentkezőket behívjuk egy felvételi elbeszélgetésre, melynek eredményéről a jelentkezők értesítést kapnak.

- Sikertelen vállalati, de sikeres központi felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában kezdheti meg programtervező informatikusi tanulmányait.

 

Mi történik, ha sikertelen a felvételi?

Csak a két felvételi eljárás együttes sikeres teljesülése esetén lehet valaki duális hallgató. Sikeres központi, de sikertelen vállalati felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában vehet részt, hiszen a vállalati felvételi eredménye nem befolyásolja a központi felvételi eljárás eredményét.

 

Hogyan lehet jelentkezni a Tipographic Kft. duális képzésre?

A jelentkezéshez be kell küldeni:

  •  A kitöltött jelentkezési lapot (letölthető innen).
  • Egy (fényképes) önéletrajzot és (kézzel írt) motivációs levelet.
  • A középiskolai bizonyítvány és vagy érettségi másolatát. Végzős tanuló esetén az utolsó előtti év végi bizonyítvány és utolsó félévi bizonyítvány másolatát.
  • Egyéb bizonyítványok másolatát (szakképzés. okj, nyelvvizsga) ha van ilyen.

 

Jelentkezési határidő: 2018.05.31.

A jelentkezéseket az szerviz@tipographic.hu címre várjuk.

 

Hogyan zajlik a felvételi eljárás?

A határidőig beérkezett jelentkezéseket elbíráljuk és a jelentkezők számának függvényében a legjobb eredményt elért jelentkezőket behívjuk egy személyes felvételi beszélgetésre.

A felvételi eredményéről minden jelentkezőt 2018.07.05-ig értesítünk.